Zeolite Products® in Arnhem is sinds eind vorig jaar in het bezit van het Fami-QS certificaat. Dit wil zeggen dat het kwaliteitssysteem van de Zeolite Products® voldoet aan de nieuwste Europese richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid, diervoederhygiëne en voor de toevoegingsmiddelen voor diervoeding.

Zeolite Products® mag vanaf 17 december 2007 haar product ZeoFarm® in de EU als diervoederadditief aan zowel de mengvoederbedrijven, wederverkopers, als direct aan de veehouders verkopen.

ZeoFarm® bestaat uit het 100 procent natuurlijke vulkanische mineraal zeoliet (Clinoptiloliet). Dit mineraal is volgens de EC Regulation No 1810/2005 goedgekeurd als diervoederadditief in de EU.

ZeoFarm® absorbeert en bindt mycotoxinen, afvalstoffen, schadelijke kationen en zware metalen uit het voer, uit het spijsverteringssysteem en uit het bloed van het dier zelf. Daarnaast heeft ZeoFarm® het vermogen om water en voedingsstoffen te absorberen. Ook voorkomt ZeoFarm® maagproblemen bij ammoniavergiftiging.

Lees de publicatie