ZeoPool®: hét nieuwe filterzand voor zwembaden

ZeoPool® filtert tot wel 10 keer kleinere vuildeeltjes dan kwartszand, tot 75% minder Chloorverbruik, geen rode ogen, kraakhelder water, voorkomt algengroei. Enkele van de vele voordelen van ZeoPool® ten opzichte van kwartszand in uw zandfilter.

Filtratie d.m.v. ZeoPool® verbetert de kwaliteit van het water, het is gemakkelijk in onderhoud en vermindert het water en chloor verbruik. ZeoPool® bevordert de prestatie van uw zwembadfilter. ZeoPool® vermindert ammoniak- en chloorgeur en verwijdert ammonium, clooramines en ureum uit het zwemwater.

ZeoPool® is hét nieuwe 100% ecologische natuurlijke filtermateriaal voor alle zwembaden!

Waarom verkiezen onze klanten ZeoPool® boven kwartszand?

 • Veel fijnere filtering: ZeoPool® filtert tot wel 10 keer kleinere vuildeeltjes dan regulier filterzand (kwartszand). ZeoPool® filtert vanaf 2 micron i.p.v. 20 micron bij kwartszand.
 • Hierdoor ontstaat helderder water; is minder troebel en minder snel groen.
 • ZeoPool® beïnvloedt de pH-waarde van het zwemwater richting “neutraal”, pH=7.
 • Zodoende zijn er minder onderhoudsproducten; zoals vlokmiddel, Ph-correctiemiddel en chloor.
 • Aanzienlijk lager chloorverbruik, tot wel 50 a 75%.
 • Minder geïrriteerde huid, ademhalingswegen en rode ogen.
 • ZeoPool® verwijdert ammonium, clooramines en ureum uit het zwemwater.
 • ZeoPool® vermindert sterk de ammoniak- en typische chloorgeur.
 • ZeoPool® voorkomt algengroei aanzienlijk.
 • Hierdoor minder bacteriën en schimmels (algen vormen namelijk een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels).
 • ZeoPool® leidt tot minder “backwashing”, tot wel 50%. Dit door het enorme reactieve oppervlak van de zeolietkorrels t.o.v. andere filtersubstraten.
 • ZeoPool® leidt tot aanzienlijk minder onderhoud en reduceert het waterverbruik.
 • Door het gebruik van ZeoPool® slipt het filter minder snel dicht, waardoor de druk constant blijft.

Productbeschrijving ZeoPool®:
Leverbaar per 10 kg emmer (ca. 10 liter).
ZeoPool® is direct te bestellen bij www.zeolite-products.com

Hoeveel ZeoPool® heeft u nodig?
Doordat ZeoPool® een lager soortelijk gewicht heeft dan kwartszand is er minder ZeoPool® nodig dan kwartszand. Voorbeeld: voor een zandfilter voor 20 kg zand heeft u ca. 12,5 kg ZeoPool®nodig.

Gebruiksaanwijzing ZeoPool®:
Alvorens het product in de filter te plaatsen, spoelt u het product enkele malen met water om het meeste stof weg te nemen. Plaats het product bijvoorbeeld in een emmer met water, even omroeren en water afgieten. Herhaal dit enkele malen.
Nadat u het filterzand uit het filter heeft gehaald plaatst u de gewassen ZeoPool® in het filter. Backwash het filter vervolgens nog ca. 15 minuten om de zeer fijne stofdeeltjes te verwijderen.

Bij 1e keer ingebruikname kan het voorkomen dat het water enkele dagen wat troebel is. Dit verdwijnt vanzelf!

Levensduur ZeoPool®:
ZeoPool® dient eens in de 3 jaar vervangen te worden.

Regenereren ZeoPool®:
Eens per jaar, minimaal eens per twee jaar, dient ZeoPool® geregenereerd te worden met een 5% zoutoplossing. Dit is om o.a. het geabsorbeerde ammonium, ureum en chlooraminen uit de microporiën van het ZeoPool® te verwijderen.
Laat ZeoPool®  12 uur in de keukenzoutoplossing (Natriumchloride) staan. Het zout zal zich uitwisselen met het ammonium. Spoel het water met ammonium weg. Vervolgens spoelen met schoon water. Eenmaal geregenereed werkt ZeoPool® weer als nieuw en kan zodoende 3 jaar optimaal worden gebruikt.

Reeds tientallen jaren een bewezen product.
Reeds tientallen jaren is zeoliet (Clinoptiloliet) dé vervanger van zand bij zwembadfilters in Amerika, Canada en Australie.

Nu tevens te koop in Europa: ZeoPool®

ZeoPool®, van Zeolite Products® is dé vervanger van kwartszand in uw zwembadfilter.
Als filtermateriaal voor een zwembadfilter wordt er op een steeds grotere schaal Clinoptiloliet toegepast. In Amerika, Canada en Australie zit in nagenoeg elk filter Zeoliet, Clinoptiloliet, in plaats van kwartszand.

ZeoPool® is hét 100% natuurlijke filtermateriaal van de toekomst!

Chlooraminen:
In het zwembadwater zijn er altijd ammonium verbindingen aanwezig door huidschilfers, zweet, of zelfs urine, die door de zwemmers worden achtergelaten. Wanneer deze verbindingen reageren met desinfecteermiddelen, bijvoorbeeld chloor, dan ontstaan ongewenste reactieproducten die voornamelijk uit chlooraminen bestaan. De chlooraminen veroorzaken de zogenaamde “rode ogen”, irritatie van de huid, de karakteristieke zwembadgeur en ze worden verondersteld kankerverwekkend te zijn en astma te veroorzaken. ZeoPool® absorbeert deze ammonium verbindingen waardoor chlooraminen niet ontstaan.

Astmagevallen door Chlooraminen in zwembaden

Verkooppunten ZeoPool®
Onze ZeoPool® zeoliet producten zijn rechtstreeks te bestellen via het bestelformulier.