Crushed strokorrels: stalstrooisel voor pluimvee

Exclusief leverbaar bij Zeolite Products®Crushed Tarwe Strokorrels
Een revolutionair stofvrij stalstrooisel! Speciaal voor paarden met stofallergie en/of luchtwegproblemen. Tevens zeer geschikt voor pluimvee, rundvee, hobby- en gezelschapsdieren.

Wat zijn strokorrels (Chopped en Crushed):
Strokorrels zijn inmiddels een bekend natuurlijk stal strooisel, gemaakt van 100% zuivere gemalen tarwe stro (100% natuurlijk, zonder bindmiddelen). De gemalen stro wordt onder hoge temperaturen geperst tot een cilindervormige strokorrel met een diameter van Ø 8 mm.
Door de hoge temperaturen van > 110ºC tijdens het productieproces zijn strokorrels schimmel- en kiemvrij. De strokorrels zijn gemakkelijk te verdelen en geven geen stof. De strokorrels zijn geur- en smaakloos en worden door de dieren zelden tot niet gegeten.
Strokorrels zijn pH neutraal (in tegenstelling tot houtkrullen en zaagsel die de bodem verzuren) en 100% biologisch afbreekbaar (composteert zeer snel).

De voordelen van strokorrels (Chopped en Crushed) op een rijtje:

 • Strokorrels gaan tot 4 x langer mee dan gehakseld stro;
 • Absorptie vermogen van 400% aan vocht;
 • Sterk absorptie vermogen aan geur;
 • Tot 75% minder mest dan bij lang stro;
 • Tot 40% minder mest bij houtkrullen;
 • Reductie van arbeid uitmesten stal 65%;
 • Composteert zeer snel, 100% biologisch afbreekbaar;
 • 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, geen toevoegmiddelen of bindmiddelen
  gebruikt;
 • Een zeer goedkoop alternatief.

Vocht absorptie van strokorrels (Chopped en Crushed):
De strokorrels hebben een ongekend absorptie vermogen aan vocht. Een vochtopname van maar liefs 400%. (1kg strokorrels neemt tot 4 liter water op.)

Chopped -strokorrels:
Zeolite Product® levert als enige op de markt de unieke “Chopped” -strokorrels. Dit zijn de standaard tarwe strokorrels maar dan in kleine stukjes gebroken (max. 8 mm lengte). Het grote voordeel van de “Chopped” -strokorrels t.o.v. de standaard strokorrels is dat ze een veel groter reactief oppervlak hebben. Dit houd simpel gezegd in; dat ze veel sneller vocht absorberen, hierdoor sneller uit elkaar vallen, met als resultaat dat er eerder een zacht strobed ontstaat dan met de standaard strokorrels. Met name voor paardenstallen is dit een groot voordeel, omdat men de paarden niet graag op “biks” zet.

Wanneer de geperste chopped korrels in contact komen met vocht, zoals urine, vallen de strokorrels uit elkaar en nemen sterk in volume toe. Er ontstaat een mooi comfortabel bed van vermalen stro (rul).

Gebruiksaanwijzing “Chopped” Strokorrels paarden stallen:
Als u voor het eerst een stal gaat vullen heeft u per mongeveer 10 a 12 kg nodig. Strooi de zakken uit over de stal.
U kunt het bovenste oppervlakte van het strooisel begieten met ca. 10 liter water om de bovenste korrels uit elkaar te doen laten vallen, waardoor een mooi bed van stromot ontstaat. Wacht twee dagen voordat u gaat aanvullen met nieuwe strokorrels. De strokorrels zetten in die twee dagen enorm uit.

U kunt ook de strokorrels 2 dagen laten liggen, zonder het te begieten, waardoor de dieren het met hun hoeven zullen vertrappen, waardoor in combinatie met het urineren tevens een mooi bed van stromot zal ontstaan. Ook hier dient u de eerste twee dagen geen nieuwe strokorrels bij te strooien.

“Crushed” -strokorrels:
Zeolite Product® levert naast de Chopped-strokorrels tevens de Crushed -strokorrels. Dit zijn “stofvrije” vermalen tarwe strokorrels. Deze worden met name grootschalig ingezet in de veehouderij. Te denken valt aan strooisel voor pluimvee en rundvee.
De “Crushed” -strokorrels zijn tevens zeer geliefd bij paardenhouders, voor met name paarden met stofallergie en/of luchtwegproblemen.

Gebruiksaanwijzing Crushed Strokorrels paarden stallen:
Als u voor het eerst een stal gaat vullen (9m2) heeft u 6 tot 7 zakken Crushed Strokorrels nodig. Strooi de zakken uit over de stal. Daar de structuur van de Crushed strokorrels heeft u direct een mooi bed van gemalen strokorrels. Crushed strokorrels behoeven niet nat gemaakt te worden.

Onderhoud van de stallen met strokorrels (Chopped en Crushed):
Eerste week:
In de eerste week adviseren wij u om dagelijks de mestballen te verwijderen en de natte plekken (urine) niet te verwijderen, maar dagelijks goed door te harken.

Tweede week:
Vanaf de tweede week is het raadzaam om natte plekken te verwijderen om aansluitend de stal door te harken. Afhankelijk van of uw paard netjes is of niet, gelieve vanaf de tweede week de hoeveelheid stalstrooisel wat u verwijdert tevens na te vullen.

Belangrijk is het om elke week na te strooien en de bodem lichtjes met een mestvork omhoog te schudden of gewoon door te harken zodat er een luchtige stromatras ontstaat. Zodoende houdt u een perfecte matras die vele maanden mee zal gaan zonder dat u de stal volledig uit hoeft te mesten.

Attentie:
Bedoeld gebruik: de strokorrels (Chopped/Crushed) dienen enkel en alleen gebruikt te worden als stalstrooisel.
Zeolite Products® is dan ook niet aansprakelijk voor schade en of gevolgschade voor toepassingen anders dan hierboven beschreven “Bedoeld gebruik”.

Leverbaar: 
Per volle vracht / deelvracht / per pallet.

Bekijk hier meer productinformatie