ZeoPond: zeoliet voor vijver en aquarium

De ZeoPond® producten bestaan uit het vulkanische gesteente: zeoliet. Door de inwendige honingraat structuur en het groot effectieve oppervlak van dit vulkanische gesteente, is zeoliet het ideale “absorberende” filtermateriaal. ZeoPond® zeoliet is, zonder enige toevoegingen en/of schadelijke chemicaliën, veilig voor mens, dier en milieu

ZeoPond® productinformatie

Door de inwendige honingraatstructuur van zeoliet, absorbeert ZeoPond® o.a. ammonium, ammoniak, nitriet, nitraat, fosfaat, schadelijke stoffen en geuren. Door de absorptie van de voedingstoffen voor algen (nitraat en fosfaat) voorkomt ZeoPond® hiermee algengroei.

Naast de absorberende werking van het gesteente is zeoliet tevens zeer geschikt voor mechanische en biologische filtratie. Dit is te danken aan het enorme effectieve oppervlak van het gesteente.

Door gebruik te maken van ZeoPond® zeoliet wordt het water gezond, kristalhelder en blijft langer schoon. ZeoPond® zeoliet verhoogt de weerstand en gezondheid van de vissen. ZeoPond® verrijkt het water met natuurlijke voedingstoffen, calcium, magnesium, sporenelementen en zuurstof.

Dosering vijver:
20 liter ZeoPond® zeoliet / 5.000 liter vijverwater, in geval van KOI.
10 liter ZeoPond® zeoliet / 5.000 liter vijverwater.

Dosering aquarium:
5 liter ZeoPond® zeoliet / 1.000 liter aquariumwater.

Korrelgroottes ZeoPond®:
Granulaat: 4,0 – 8,0 mm (aquarium)
Brokken: 1 tot 10 cm (vijver)

Verpakking:
ZeoPond® zeoliet wordt geleverd in een handige 10 liter draagemmer. ZeoPond® zeoliet is leverbaar in 2 verschillende korrelgroottes. De grote korrel (zeoliet brokken) is prima bruikbaar in (KOI-) vijvers en biologische (planten-) filtersystemen. De kleine korrels zijn geschikt voor kleine- vijvers/-filltersystemen en aquaria.

Gebruiksaanwijzing:
Spoel voor gebruik de zeoliet goed af met kraanwater.
Eens per seizoen (3 à 4 maanden) dient u de zeoliet te vervangen / regenereren. Het is dan verzadigd en kan niet meer absorberen.

Regenereren:
Wanneer de zeoliet verzadigd is, valt deze simpel te regenereren d.m.v. een 5% zoutoplossing. U haalt de zeoliet uit het water, en stopt deze terug in de meegeleverde draagemmer. U voegt hier een 5% keukenzoutoplossing (50 gram natriumchloride op 1 liter water) aan toe. Laat dit 24 uur staan zodat het zeoliet is geregenereerd zodat het vervolgens en kan weer stoffen absorberen. Spoel na het regenereren, alvorens gebruik, de zeoliet goed af met kraanwater.

!WAARSCHUWING! – zeoliet & geneesmiddelen – !WAARSCHUWING!
ZeoPond® kan sommige bestanddelen van geneesmiddelen absorberen, waardoor de medicijnen niet aan slaan. U dient de zeoliet uit het water / filter te halen alvorens het toedienen van de medicijnen.

!WAARSCHUWING! – zeoliet & zout – !WAARSCHUWING!
ZeoPond® beslist niet gebruiken vlak na of tijdens het toedienden van zout / zoutoplossingen. Het zeoliet regenereert door toevoeging van zout, waardoor alle ammonium en gifstoffen terugkomen in het water. U dient de zeoliet uit het water / filter te halen.

Toepassingen ZeoPond® Zeoliet:
Voor de verschillende toepassingen, zie tevens ons artikel in KOI-magazine. Zie publicatie in KOI Magazine.

Verkooppunten:
Onze ZeoPond® zeoliet producten zijn rechtstreeks te bestellen via het bestelformulier.

Publicaties:
Zeolite (Clinoptilolite) vs. Activated Carbon (Ammonia absorbent in fish culture)